Domov

Vaške igre 2016

 
TUDI DEŽ NI PREPREČIL IZVEDBE VAŠKIH IGER
 
Po vseh organizacijskih pripravah za izvedbo vaških iger, je še deževno nedeljsko jutro bila zadnja ovira na poti do izvedbe vaških iger.  Če nas je lani žgalo vroče sonce, nas je letos hladil dež, ki nam ni dajal ravno upanja, da bomo lahko izpeljali vaške igre. Vendar bolj, ko se je dan nagibal popoldnevu, bolj je dež pojenjeval in naše upanje, da izpeljemo prireditev tako kot se spodobi, se je uresničilo. Na zadnje je celo pokukalo sonce izza oblakov.  
 
Na vaških igrah so sodelovale ekipe devetih vaških skupnosti, vse razen Gorenja. Pomerile so se v treh družabnih igrah: hoji s smučmi, balinanju v tarčo in teku z zavezanimi nogami. V igrah je zmagala ekipa Vaške skupnosti  Gavce Veliki Vrh, ki si je poleg pokala priborila še glavno nagrado v vrednosti 70 EUR, ki sta jo podarila Turistično društvo Šmartno ob Paki ter Aleš in Berta Urlep, oskrbnika Planinskega doma na Gori Oljki.  
 
V vlečenju vrvi so se letos pomerile le tri ekipe: VS Skorno, VS Podgora in VS Veliki Vrh Gavce. Prehodni pokal je osvojila ekipa Skornega, ki ji je uspelo premagati nepremagljivega nasprotnika zadnjih let, ekipo Podgore.  
 
Turistično društvo Šmartno ob Paki se zahvaljuje za sodelovanje vsem vaškim skupnostim, Prostovoljnemu gasilskemu društvu Šmartno ob Paki za uporabo prireditvenega prostora, Mladinskemu centru za uporabo prostorov ter vsem svojim članom in zunanjim sodelavcem, ki so pomagali pri izvedbi iger.
 
 Boža Polak, predsednica TDŠ
 
 

Dodatne informacije