Domov

Bučni pozdrav jeseni 2016

Če želite spoznati neokrnjeno naravo pod Goro Oljko in gostoljubne ljudi, ki tukaj živimo ter doživeti nekaj posebnega in nepozabnega ter pozabiti na vsakdanje skrbi, vas Turistično društvo Šmartno ob Paki vas vabi na prireditev

 

 

BUČNI POZDRAV JESENI,

 

ki bo potekala v soboto, 1. oktobra 2016, v Šmartnem ob Paki, od 14. ure dalje na prireditvenem prostoru v Martinovi vasi.

 

Spoznali boste kulturno in naravno dediščino Spodnje Paške doline, lokalno kulinariko in vino, jesenska opravila (prevoz čebel na ajdovo pašo, obiranje in luščenje fižola, vinogradniška opravila, itd), poskusili stare, že skoraj pozabljene jedi iz ajde, buč in fižola, se z meščansko družino odpravili na jesenski piknik ter si košaro napolnili z dobrotami, izbranimi na Natečaju za izbor izdelkov za košarico dobrot Spodnje Paške doline.

 

Poskrbljeno bo tudi za naše najmlajše obiskovalce (otroške delavnice).

 

Na prireditvi bomo razglasili rezultate Izbora najbolj funkcionalno zasajenega in urejenega balkona na območju občine Šmartno ob Paki v letu 2016.

Več informacij o prireditvi dobite na spletni strani Turističnega društva Šmartno ob Paki: www.td-smartno.si ali pri Boži Polak, predsednici TD (031 713 763, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ).

 

Dodatne informacije